Voedselpark Slochteren,Stichtinglaan, Slochteren                                                                                         de stichting is opgericht op 1-2-2019   KVK nummer : 73862746   RSIN: 859690507

Slochteren

Stichting Voedselpark

Privacy

Voedselpark Slochteren wint 25.000 euro

SLOCHTEREN - De provincie Groningen zet zich samen met andere overheden en maatschappelijke organisaties in voor het behoud van het Groninger erfgoed en landschap en de kwaliteit hiervan. Hiervoor bestaat het programma Erfgoed, Ruimtelijke kwaliteit en Landschap (ERL).

Jaarlijks worden aan de hand van concrete projecten opdrachten verstrekt. Het bepalen van welke partijen een opdracht krijgen verloopt via zogenaamde pitchrondes. Voedselpark Slochteren had aangegeven graag mee te willen doen. Een uitgebreide beschrijving van het plan was enige tijd geleden naar de provincie verstuurd. Uit de ontvangen plannen heeft de provincie een voorselectie gemaakt. Voedselpark Slochteren mocht pitchen, samen met drie andere projecten over het thema landschap in relatie tot biodiversiteit. Vervolgens moest worden nagedacht hoe het Voedselpark Slochteren met betrekking tot dit thema zo goed mogelijk gepresenteerd kon worden.

Woensdag 10 april was het zover. In een volle zaal in het provinciehuis vonden de rondes plaats. Er waren vier rondes en uit elke ronde werd één project gekozen. Een jury onder leiding van gedeputeerde Fleur Gräper beoordeelde, naast het publiek, de verschillende projecten. Noortje Isphording deed de pitch voor het Voedselpark Slochteren. Vier projecten konden zich presenteren in deze ronde. Nadat alle projecten zich hadden gepresenteerd kwam de jury met de beoordeling. De blijdschap van de initiatiefnemers van het Voedselpark was groot toen ze hoorden dat Voedselpark Slochteren was uitgekozen.

Voedselpark Slochteren

De jury had veel waardering voor de wijze waarop er op de natuurlijke moestuin en het voedselbosgedeelte gewerkt wordt aan het verbeteren van de bodemkwaliteit. Daarnaast zorgt de grote diversiteit aan eetbare plantensoorten voor een toename van de biodiversiteit. Ook het feit dat het park wordt opgezet met vrijwilligers, leerlingen van basisscholen en AOC Terra sprak erg aan. Het is een park voor en door inwoners van Slochteren en omgeving. Het Voedselpark Slochteren komt op een terrein van Staatsbosbeheer aan de Stichtinglaan in Slochteren, vlakbij het natuurgebied De Baggerputten.

Het is de bedoeling dat het project per fase wordt uitgevoerd. De provincie bepaalt, in samenspraak met de initiatiefnemers, waaraan de € 25.000,-- mag worden besteed. Binnenkort is hierover overleg.

 

Bron.HS-krant

AOC TERRA schiet het voedselpark te hulp

AOC TERRA schiet het voedselpark te hulp met het halen van compost
Groen onderwijs voor de wereld van morgen. Waar die wereld ons onderwijs dagelijks inspireert. Met
goede opleidingen voor iedereen met een groen hart. Waar je mee kunt bouwen aan een groene
toekomst; duurzaam, innovatief en creatief. Achter je laptop of met je laarzen in de aarde. Hier kun je je
talent ontdekken en er ook iets mee dóen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen.
En als je dan ook nog doet waar je goed in bent, ligt de wereld aan je voeten.

Het Voedselpark Slochteren (Nijsblad Groninger Dorpen)

 Drie initiatiefnemers Noortje Isphording, Joke Middelveld en Janny Bolhuis vertelden ons enthousiast over de plannen voor het Voedselpark. De rondleiding van de dames uit Slochteren had bovendien een dubbele functie. Inwoners Ina en Adriaan uit Losdorp willen binnenkort zelf een dorpstuin beginnen en waren maar wat nieuwsgierig naar de ervaringen van de vrijwilligers van het Voedselpark Slochteren.

Of ben je nieuwsgierig geworden naar de toekomstplannen voor het Voedselpark? Kijk dan op www.voedselparkslochteren.nl.

Zie voor de plannen in Losdorp het verslag op https://www.losdorponline.nl/index.php/zorgzaam-losdorp.